Domov Čas. distanca Indikatorji Projekt HWF English  
 
 

Domača stran

Povezave
O SICENTRU

SICENTER (Center za socialne indikatorje) je privatna neprofitna raziskovalna ustanova, registrirana pri slovenskem Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Glavni fokus aktivnosti centra zajema raziskave in svetovanje na področju analize ekonomskih in socialnih indikatorjev na različnih ravneh agregacije, z aplikacijo v ekonomiji, politiki, poslovnem svetu in statistiki.

Vodilni raziskovalec je prof. dr. Pavle Sicherl, direktor Sicentra in profesor ekonomije na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Bil je tudi svetovalec pri Svetovni Banki, OECD, UN, ILO, UNIDO, INSTRAW, UNRISD ter Harvard Institute for International Development.

 

Najnovešje: The urgent need for more R&D resources for Lisbon strategy .... VEČ.

Novica:
P. Sicherl je za EUROCHAMBRES pripravil 2005 Spring Business Forum v Bruslju, 11.3.2005, študijo »Time for a fresh start – A comparison of European and US economies based on time distances«. To študijo o zaostajanju Evrope za ZDA so omenjali tudi v najuglednejših svetovnih gospodarskih medijih. (npr. Financial Times, The Wall Street Journal, itd.)... VEČ.

Časovna distanca: Novel statistical measure S-distance is generalized to complement conventional measures in time series comparisons... VEČ.

Novica: Nobelov nagrajenec za ekonomijo profesor C. Granger je razširil uporabo statistične mere časovne distance na evalvacijo modelov predvidevanja.

 

SICENTER & eWisdom
SICENTER & SIBIS
SICENTER & MID
SICENTER & IMAD
SICENTER & HWF
SICENTER & GZS
 

DomovČasovna distanca IndikatorjiProjekt HWF English
© SICENTER - Center za socialne indikatorje, Ljubljana, Slovenija

Kontaktni naslov: info@sicenter.si
Zadnja sprememba: 29 July, 2005